Mecklenburg Vorpommern is een van de mooiste deelstaten van Duitsland. Dit komt mede door de prachtige Oostzee met zijn vele stranden, die jaarlijks miljoenen vakantiegangers trekken. Maar ook het achterland liegt er niet om en wordt het duizend meren landschap genoemd(Mecklenburgische Seenplatte).

Het prachtige heuvelachtig landschap ,met een afwisseling van korenvelden en bossen ziet er vooral in de zomer prachtig uit. Het voorjaar met zijn prachtig gele koolzaadvelden is een lust voor het oog.

Rondom ons huis kunt U dikwijls Herten, Ooievaars, Kraanvogels en Roofvogels, zoals de Visarend, aantreffen. Vogels als de Nachtegaal, Wielewaal en Uilen kunt U horen.


Mecklenburg heeft veel te bieden als het gaat om cultuur en geschiedenis, de prachtige oude steden,Schlossen en Gutshauser zijn daar een mooi voorbeeld van.


Een dag naar het strand is een van de vele mogelijkheden waar men heerlijk kan zwemmen en aan het strand kan verblijven. Dicht bij huis zijn er de vele meren waar u natuurlijk ook kunt zwemmen of lekker actief bezig kunt zijn.

 

 ventschower seeoostzeeludwiglust